Vučić: Priznaćemo Kosovo ako nam to odgovara! (VIDEO)

Neophodan je pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, bez kojeg Srbija neće moći da uđe u EU, a on podrazumeva jasno rešenje pitanja granica * Priznanje Kosovo može da se dogodi ukoliko bude postignut veliki dogovor koji nama odgovara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da dobije opštine sa severa Kosova i Metohije, tačnije da se prisajedine sadašnjoj užoj Srbiji, kao i autonomiju na teritorijama gde su srpski manastiri.

Na tako nešto ukazuje i ono što je rekao gostujući kod Milomira Marića na TV Hepi: „neophodan je pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, bez kojeg Srbija neće moći da uđe u EU, a on podrazumeva jasno rešenje pitanja granica“.

Vučić je za Televiziju Hepi rekao će on, za dva ili dva i po meseca, reći šta misli šta je najmanje loše rešenje tog pitanja.

„Neće dozvoliti ulaz Srbije u EU bez jasno rešenog pitanja granica. Kako ćemo da ga rešimo, videćemo, narod će na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da svi u Srbiji moraju da se dogovore i kažu šta da se učini u budućnosti, jer od sukoba sa Albancima „nema vajde i sreće“.

„Suština, što ljudi treba da znaju je ili ćemo da uradimo nešto, da nešto pokušamo da rešimo, ili smo osuđeni na propast“, rekao je Vučić.

Be the first to comment

Ostavite komentar