ŠOK: MUFTIJA KANDIDUJE KRSTAŠA PROKIĆA ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA?!

Osnovana krajem prošle godine u Novom Pazaru, preimenovanjem (ili prekrštavanjem, što bi rekli neki!) dotadašnje Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, Stranka pravde i pomirenja koju predvodi Muamer Zukorlić, narodni poslanik u Skupštini Srbije, planira da učestvuje na predstojećim gradskim izborima u Beogradu * Zukorlić je sve iznenadio saradnjom sa Nenadom Prokićem, vitezom katoličkog reda templara, koji se bore protiv islama i muslimana

– Kao što smo najavili, učestvovaćemo na izborima u Beogradu. Pripreme teku po planu. Naša izborna lista biće multietnička, biće Srba, Bošnjaka, ostalih naroda. Ne bih da licitiram imenima, ali imaćemo stručne i kvalitetne kandidate, a biće i iznenađenja kao što ih je bilo i na Osnivačkoj skupštini SPP. Nenad Prokić će ili biti prvi na listi ili kandidat za gradonačelnika. To ćemo još videti. Do kraja nedelje planiramo prikupljanje potpisa, a već od naredne počinjemo kampanju za beogradske izbore, najavljuje Zukorlić, lider SPP.

 

Na pitanje šta to SPP može da ponudi Beograđanima, Zukorlić odgovara:

– Mi smo u prednosti u odnosu na druge, jer smo nova stranka sa autentičnim idejama. Na političkoj sceni već tri decenije imamo reciklažu istih političkih programa, ličnosti, stranaka, a političko tržište i građani su žedni novih političkih opcija. LJudi su razočarani u postojeću političku ponudu, a naša ciljna grupa su baš ti razočarani glasači. Naš adut je suštinska autentičnost. Jedini govorimo o etici u politici, privlačimo stručne i kvalitetne ljude, nudimo ideje pravde i pomirenja… Za celu Srbiju i glavni i najveći grad Beograd. Čistota je suština našeg političkog delovanja, u materijalnom i drugom smislu. Borićemo se za čistiji Beograd, čistije ulice, ali i grad čist od kriminala, korupcije, partokratije.

Na pitanje da li će biti pre ili posle s nekim u koaliciji, muftija kaže:

– Nismo u koaliciji, jer nemamo koalicioni sporazum već u partnerskom odnosu. Podržavamo Vladu Srbije, ali u jasno određenim poslovima. Za razliku od drugih koji su u koaliciji sa SNS, mi smo zadržali svoj politički identitet i nastavićemo tako da se ponašamo. Logično je da uvijek pregovaramo sa onim sa kojima već sarađujemo, ali naša vrata nisu zatvorena za druge političke stranke.

Be the first to comment

Ostavite komentar