SKANDAL: Kragujevački sud priznao nezavisno Kosovo?!

Veće Apelacionog suda u Kragujevcu potvrdilo je presudu Višeg suda u Kraljevu prema kojima je 20-ak civila i policajca osuđeno zbog krijumčarenja na prelazu u Raškoj! Ovo je neviđen presedan i ogromna bruka za ionako ozloglašeno kragujevačko krivosuđe, ogrezlo u korupciji i svakom drugom nemoralu

– Prema postojećem Krivičnom zakonu „kada se roba prenosi preko carinske linije koja je na osnovu Carinskog zakona izjednačena sa Graničnom linijom“ kaže Apelacioni sud. Znači li to da je država Srbija, odlukama Višeg suda u Kraljevu i potvrdom presuda Apelacionog suda u Kragujevcu priznala nezavisno Kosovo i granice te države?– pitaju su Bratoljub Mutavdžić, Milinko Nikolić, Dragan Brojačević, Zoran Čamagić, Milinko Nikolić, Filip Filipović, Dejan Marković, Vladan Vidić, Srećko Urešević, Jelenko Đorović, Dejan Savić, Zoran Radovanović, Milinko Bekčić, Ivica Virijević, Slobodan Zekavica i ostali.

Nakon desetogodišnjeg spora koji je obilovao kontradiktornostima, ukidanjem presuda od strane najvećeg autoriteta na polju prikupljanja dokaza sudije Radoslava Ćetenovića, odbijanje specijalnog tužioca iz Beograda da prihvati spor, nezakonitog prikupljanja dokaza u toku postupka, Veće Apelacionog suda u Kragujevcu kojim je predsedavala sudija Vesna Dimitrijević, potvdilo je osuđujuće presude Višeg suda u Kraljevu.

– Mi smo morali da budemo osuđeni da bi se sakrio ogroman kriminal koji se i dan danas odvija. Obelodanićemo sve kriminalne radnje. Objaviti fotografije svih nekretnina koje poseduju oni koji se štite ovakvom presudom. Decu nam progone po Raškoj. Pa koja je to moć kada Apelacioni sud u Kragujevcu priznaje državu Kosovo? I to sudi po srpskim sudovima. Hoće da kažu da Srbija i Kosovo imaju državnu granicu već deset godina, jer krivično delo krijumčarenja može se vršiti samo između dve države – kažu naši sagovornici.

Prema njihovim rečima porodice su im sve vreme šikanirane, deca su im postala građani drugog reda, da, na pravdi boga kopaju kanale umesto da rade svoj posao… Vršen je pritisak na sud, odbacivani dokazi, uzimani nezakonito dobijeni transkripti…

Oni najavljuju da će u znak protesta pešaka krenuti iz Kragujevca za Beograd gde će posle marša održati protest ispred Ministarstva pravde.

Be the first to comment

Ostavite komentar