SAMO U SRBIJI: Tužili ekologa jer je sadio drveće!!!

Sutra, 10. marta, u Osnovnom sudu u Subotici održaće se javno suđenje poznatom ekološkom aktivisti Đuri Vavrošu, za „narušavanje poslovnog ugleda“ DOO Krivaja iz Bačke Topole *  Vavroš je dobitnik ekoloških priznanja  ZELENI LIST i Priznanje za građansku hrabrost i doslednost u oblasti zaštite životne sredine * U tužbi privatno preduzeće DOO Krivaja iz Bačke Topole  traži da ovaj ZELENI HEROJ bude osuđen na godinu dana zatvora!

Đura Vavroš, zeleni heroj

Sreten Đorđević, advokat Đure Vavroša izjavio je da će „sudski postupak biti otvoren za javnost i medije, jer tema sudskog procesa nisu porodični odnosi ili kakva vojna tajna ili nešto slično“.

Đura Vavroš, kao okrivljeni u ovom kafkijanskom postupku takođe insistira na tome da javnost bude upoznata sa svim činjenicama, jer on se „borio za zaštitu životne sredine a ne protiv DOO Krivaje“.

– Građani Krivaje su posadili vetrozaštitni pojas i za to je dobijena i dozvola opštine Bačka Topola. Prvo smo zasadili 1.200 sadnica, ali su oni to izorali. Zasadili smo još 700 duž celog naselja, ali su oni opet sve izorali. To sam izjavio u emisiji „Zelena patrola“ i na osnovu toga su podneli tužbu i traže da me osude na godinu dana zatvora ali me takve pretnje neće nikada zaplašiti – poručuje Đuro Vavroš.

Kontakt telefon za informacije i podršku: 

Đuro Vavroš, 064/066 59 65

POZIVAMO SVE LJUBITELJE PRIRODE I EKOLOGE, KOJI SU U MOGUĆNOSTI, DA DAJU SVOJIM PRISUSTVOM NA SUĐENJU PODRŠKU OVOM ZELENOM HEROJU!

Ovde možete pogledati spornu izjavu Đure Vavroša…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=o7cAuiC3PnU]

2 Comments

Ostavite komentar