Režimski čovek preti građaninu

Nakon izbora sve eksplicitnije i otvorenije se ugrožava sloboda govora, tako što režimski ljudi i SNS botovi bez pardona preko društvenih mreža prete neistomišljenicima. To stvara izvestan strah kod građana, da ukoliko se usprotive, mogu ostati bez posla posredstvom veza SNS sa preduzećima ili da im funkcioneri ili pristalice SNS mogu na bilokoji drugi način nauditi koristeći svoje veze i službeni položaj za lične obračune.

Poznati novosadski pristalica SNS, Mile Bajšev, glavni administrator Fejsbuk grupe „Rusofili“, bivši član SPS-a, koji je između ostalog u Novom Sadu poznat i po tome da voli naširoko da se hvali kako radi za službe i kako je nekoliko puta privođen, ne libi se da preti građaninu, Ivanu Vukadinoviću koji je na kulturan i civilizovan način izrazio svoje mišljenje putem bloga i to ni manje ni više nego u inboksu:

bot

Kada mu je odgovoreno da njegova poruka povlači sa sobom krivičan postupak protiv njega jer se ista može protumačiti kao pretnja, Bajšev je bahato odgovorio da se ne plaši ni policije, a ni medija i nastavio u svom maniru:

Bot 2

A, onda je zaključio:

bot 3

Premda, možemo zapitati dotičnog isto pitanje, uz obaveznu opomenu legitimnim sredstvima kojima jedna pravna država raspolaže u zaštiti svojih građana, a to su policija i sud.

Ivan Vukadinović. meta botovske pretnje, za naš portal izjavljuje:

Do sada sam ignorisao ovakve pretnje, a bilo ih je, zato što me ne mogu uplašiti niti naterati da nešto promenim. Mrzelo me je da se petljam sa takvima. Međutim, znamo da pametniji popuštaju, ali javašluk uzima maha. Da to ne bi bilo doveka tako, jednom mora da se reaguje, naročito prilikom ugrožavanja telesnog integriteta, jer ja ne znam kako drugačije da tumačim njegovu izjavu. Ako napominje da se ne obračunava rečima, kako se onda obračunava? Pritom, kulturno sam mu skrenuo pažnju da mogu iskoristiti svoje građansko pravo da se zaštitim, a umesto izvinjenja ili razjašnjenja dobio sam bahate odgovore koji pokazuju da dotični misli da je iznad zakona.

Budući da je Ivan Vukadinović jedan od naših najpoznatijih pisaca naučno-istorijske fantastike,  ovaj režimski napad povodom teksta na svom autorskom blogu, možemo posmatrati kroz prizmu neopravdane i beskrupulozne cenzure mišljenja i umetničkog izraza.

Pozvali smo i Mileta Bajševa da ga upitamo da nam pojasni svoje reči, ali do objavljivanja ovog teksta odgovora nije bilo.

 

 

5 Comments

  1. Ovde nema nikakvih pretnji i uvreda. I zašto nisu prenesene i uvrede na koje je taj Mile odgovarao? Iz njegovih komentara se vidi da je odgovarao na uvrede.

  2. ovde ni u od uvrede nema,aliobzirom da je clan sns i da mu je pozeleo dobardan ispalo bi da mu je psovao majku,pocinje cirilicom a nastavlja latinicom,nesto tu ne stima.

  3. ali zasto srbi trpe sve i svasta od bugara,siptara ,cigana i ko zna sve koga.pa jel ovo srbija ili sta.ovde vlast moze dovede direktno hitlera i staljina da nam prete svim i svacim.ajde srbi ujedinjenje bre.dosta tortura svakog idiota .

1 Trackback / Pingback

  1. Bajšev: Vukadinoviću si*o, odrobijaću te! Ne plašim se zatvora! | GLAS SRBIJE INFO

Ostavite komentar