IZDAJA: Krkobabić izdao Dačića, PUPS beži od slobista!

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) raskida dugogodišnju koaliciju sa zloglasnom i kriminogenom Socijalističkom partijom Srbije a i sa Jedinstvenom Srbijom i prilazi naprednjacima, kažu pouzdani izvori iz ove karikaturalne partije penzionisanih državljana Srbije.

aleksandar-vucic-milan-krkobabic
KRKOBABIĆ I VUČIĆ PRAVE STRATEGIJU UZ KAFICU I RATLUK

O predlogu da PUPS na naredne izbore ide u koaliciji sa SNS i da definitivno promeni partnere glasaće se na Glavnom odboru stranke krajem septembra.

Izvor navodi da je centrala PUPS-a pre petnaestak dana poslala svim gradskim i opštinskim odborima zahtev da se izjasne s kojom strankom na lokalu imaju najbolju saradnju i koga vide kao najboljeg budućeg koalicionog partnera.

 – Trenutno su u igri dve kombinacije. Da li ćemo se opredeljivati generalno prema koaliciji ili će opštinskim i gradskim odborima biti dozvoljeno da sami prave kombinacije, mimo koalicije na višem nivou, videćemo. Konačna odluka da li ostajemo u sadašnjoj koaliciji ili ulazimo u novu biće doneta krajem septembra – kaže visoki funkcioner PUPS-a.

Do sada je saradnja unutar koalicije SPS-PUPS-JS bila korektna i ovo je jedna od retkih koalicija koja je opstala u nekoliko izbornih krugova. Na republičkom nivou do sada su zajedno uspešno izlazili tri puta.

Izvor iz PUPS-a kaže da ima „razlika i razmimoilaženja u pojedinim opštinama“, ali da to nije značajnije narušilo ovaj savez.

– Eventualna odluka o drugoj koaliciji neće biti zbog sukoba, već je u pitanju isključivo politički interes – kaže sagovornik iz PUPS-a.

U ovoj stranci procenjuju da im je politička budućnost mnogo izvesnija, a samim tim i isplativija ukoliko nadalje budu u partnerstvu s naprednjacima.

U SPS kažu da, što se njih tiče, koalicija sa PUPS-om nije dovedena u pitanje i da još nije bilo razgovora s koalicionim partnerima o izborima.

Međutim, socijalisti ne izbegavaju da pomenu da je lider PUPS-a Milan Krkobabić na predizbornom mitingu u Mionici bio na bini SNS, što im je svojevrsni trn u oku i signal da slede promene.