Novi Pazar: Uhapšen Medo Tutić, bos sandžačkog narko-kartela

Policija je uhapsila Meda Tutića iz Novog Pazara, najvećeg narko-bosa u Sandžaku, rekao je danas na konferenciji za novinare ministar policije Nebojša Stefanović

Medo Tutić

On je precizirao da su sa njim uhapšeni i njegovi saradnici iz Novog Pazara i Tutina i da se sumnjiče za krijumčarenje 13 kilograma heroina. Prilikom pretresa, na Tutićevom imanju pronađeno je više pušaka i velika količina municije.

Uhapšen osumnjičeni za terorizam u MakedonijiMedo Tutic

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao i da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove poternice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u terorističkim napadima u Makedoniji od januara do maja.

Ministar je naveo da je policija jutros ušla u prostorije i stanove koje su koristili na teritoriji ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i zapadne Evrope.

Stefanović je rekao da je policija u poslednja četiri meseca zaplenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a da su kroz tu akciju otkriveni organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja. 

U akciji koja je realiozovana u saradnji sa francuskom policijom, u Kruševcu su uhapšena četvorica muškaraca osumnjičena za krijumčarenje oružja.

Istovremeno u Francuskoj su uhapšena devetorica osumnjičenih, precizirao je ministar Stefanović.

U akciji policije u Novom Sadu uhapšeni su prijatelji osumnjičenog M. N. koji su nudili novac svedoku-saradniku da promeni iskaz.

Be the first to comment

Ostavite komentar