Nova stranka: Naprednjaci švercovali opasan otpad u Obrenovcu?!

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić i prva na listi koalicije „Da oslobodimo Beograd – DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni“ Vesna Rakić – Vodinelić izrazile su sumnju, pozivajući se na video snimke kao dokazni materijal, da je opasan otpad pronađen u Obrenovcu krajem prošle godine zapravo dovezen iz Bele Crkve

Marinika Tepić

Gde je pre godinu i po dana ilegalno držan i tretiran od strane firme Eko-21. Kako su navele, Ministarstvo poljoprivrede imalo je saznanja o otpadu iz Bele Crkve, te se postavlja pitanje da li je njegov ilegalni premeštaj u Obrenovac omogućen uz saglasnost državnih organa.

– Građani Bele Crkve pre godinu i po dana prijavili su protivzakonito skladištenje i tretiranje raznog opasnog otpada u napuštenoj fabrici „25. maj“, da bi ubrzo potom i tada nadležno Ministarstvo poljoprivrede Branislava Nedimovića naložilo da se sav taj otpad odatle ukloni. Taj otpad je uklonila firma Eko-21 iz Pančeva, koja ga je tu tretirala, a verovatno i donela, međutim niko nikada nije ni pitao, a ni rekao kako je taj opasni otpad uopšte i stigao u Belu Crkvu, kao što niko nije ni pitao, a ni rekao gde je odvezen – rekla je Marinika Tepić na konferenciji za novinare. Ona je istakla i da se na video snimcima iz Bele Crkve jasno vide stotine metalnih bačvi potpuno identičnih onima koje su u decembru prošle godine pronađene u Obrenovcu.

Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić – Vodinelić istakla je da nadležni organi treba da dostave odgovore na pitanje kakva je veza između opasnog otpada skladištenog u Beloj Crkvi tokom 2016. godine i onog u Obrenovcu, nađenog godinu i po dana kasnije, jer ona nesumnjivo postoji.

– To je pitanje za Ministarstvo poljoprivrede, kao i za predsednike opština Bela Crkva i Obrenovac, ali, pre svega, i za Ministarstvo unutrašnjih poslova jer ono izdaje dozvole za skladištenje i tretman opasnog otpada, naglasila je Rakić Vodinelić i dodala da su građani Bele Crkve nagovestili da je toksičan otpad sa njihove teritorije razvezen bar na pet lokacija.

Be the first to comment

Ostavite komentar