Marko Đurić zloupotrebljava fondove za Kosovo?!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić je na meti predsednika Aleksandra Vučića, zbog zloupotrebe fonda za Kosova, tvrde predstavnici Srba na KiM.

Kako su objasnili, Srbi koji žive na Kosovu su se prvobitno obradovali izjavi Vučića od proslog oktobra, da ce Srbija povećati pomoć za 6 milijardi dinara, na ukupno 50 miliona eura u investicijama za tamošnji živalj, ali su se veoma brzo razočarali zbog navodnih zloupotreba, pogotovo u enklavama, gde je situacija najteža.

Tamošnji Srbi izjavljuju da investicija u tim prostorima nije bilo, osim nekih fondova za krečenje škola i Javnih zdravstvenih ustanova.

Žrtve ovih zloupotreba su, dodaju, i Srbi iz Goraždevca kod Peći, koji su bili primorani da odbiju taj zanemarljivi deo finansijske pomoći.

Prema izvorima sa terena, predsednik Pećkog Okruga, Miloš Dimitrijević, otputovao je za Beograd 13-tog novembra, da bi se upoznao sa razlozima za skraćivanje fondova namenjenih za Goraždevac, kao i za podelu delimičnih subvencija za poljoprivredu.

Jedan aktivista iz Goraždevca navodi da su se tamošnji Srbi ogradili od Marka Đurića i ostalih u njegovoj kancelariji, jer su, navodno, primetili da on ne pomaže svim Srbima, nego samo pojedincima koji se bore za SNS, a Dimitrijević je član SPS-a, što je razlog za dodelu manjih fondova za Goraždevac.

Prema nezvaničnim informacijama, na sastanku je Vučić kazao da on već zna za pojedince koji zloupotrebljavaju te fondove, za dvostruke plate i razne druge mahinacije, te da će se lično založiti za smene svih onih koji zarađuju na muci Srba na Kosovu.

Zloupotrebe fondova za Srbe na Kosovu su u nekoliko navrata alarmirale vlasti u Beogradu i srpsko stanovništvo na tim prostorima, ali se nikad nisu objavili rezultati državne istrage u vezi s tim zloupotrebama.

Đurić se za sada nije oglašavao i komentarisao navodne zloupotrebe fonda.

Be the first to comment

Ostavite komentar