Koraksu uručena nagrada „Dobar primer Novog optimizma“

Kaže da je ispratio četiri političke garniture i veruje da će i sadašnju

Pokret „Novi Optimizam” uručio je večeras trinaestu po redu nagradu „Dobar primer Novog Optimizma” karikaturisti Predragu Koraksiću Coraxu u Novom Sadu, u Medija centru Vojvodine.

Piše: Danas Online

Nagrada se tradicionalno dodeljuje na Međunarodni dan ljudskih prava osobama ili organizacijama koje svojim delovanjem i inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu.

Zahvalivši se za nagradu, Koraksić se kratko obratio prisutnima i poručio da on zaista jeste optimista, jer je do sada ispratio četiri političke garniture, a, kako veruje, ispratiće i ovu sadašnju

Prisutnima su se obratili Nedim Sejdinović, ispred Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, Branislav Grubački Guta, osnivač Pokreta „Novi Optimizam“, njena ekscelencija Džulija Fini, ambasadorka Australije, zatim Mirjana Galo, predsednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda HOMO iz Pule, Vladimir Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine, kao i prošlogodišnji laureat nagrade i bivši zaštitnik građana Saša Janković koji je ovogodišnjem laureatu predao nagradu.

Pre dodele nagrade danas u 18 časova, u novosadskom pasažu u Zmaj Jovinoj 20 (kod Advokatske komore Vojvodine), otvorena je i izložba Coraxovih radova. Izložba je interaktivnog karaktera – poznavaoci Coraxovog rada građane sprovode kroz izložbu i sa njima komentarišu njegove radove. Cilj ove izložbe je da se građani što više uključe u tumačenje Coraxovih ilustracija, iznesu svoje mišljenje i stavove, te zajedno sa kustosima izložbe diskutuju o tome.

Kustosi izložbe su bili Igor Galo, hrvatski glumac, reditelj, producent; autor filma «Corax», Mirjana Galo, predsednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda HOMO Pula, Aleksej Kišjuhas, kolumnista lista Danas, Vladimir Pištalo, književnik, i Dejan Ćirjaković, Dimitrije Banjac, Nikola Škorić, «Državni posao», laureati nagrade za 2012. godinu.

Be the first to comment

Ostavite komentar