Koliko je broj partnera zapravo bitan?

svađa

 

 

Svi se mi ponekad zapitamo koliko je naša voljena osoba imala partnera, pa čak i kršimo pravilo pristojnosti i usuđujemo se da pitamo. Dok neki stidljivo lažu navodeći skromnu cifru, a neki se preterano hvale, mi se na kraju osećamo loše jer nam se ipak i taj broj čini previše.

Umesto da se time opterećujemo i sami vršimo atak na sopstveno samopouzdanje i sliku o sebi u vezi, trebalo bi da se zapitamo koliko je to zaista važno da znamo.

Dok neki tvrde da to treba da nam bude nevažno i da treba da prevaspitamo sebe da takva pitanja ni u sebi ne postavljamo, ipak su pojedini seksolozi složni u stavu da je broj partnera nije toliko bitan koliko je bitno koliko su osobi njeni partneri pomogli da sazri dovoljno da može u vezi da da maksimum od sebe po pitanju seksa, nežnosti, uopšte stabilnosti i harmonije u vezi.

Dakle bitno je da li je ta osoba naučila da pruži toplinu, podršku, da se nosi sa problemima i izazovima u seksu, uopšte u vezi u dovoljnoj meri pred novim partnerom.
Neke osobe to nauče sa nekoliko partnera kroz duge veze, dok neke nauče nakon 10, 20 i više partnera.

Ako vas vaš partner ispunjava i čini srećnim na svakom planu, poštujte ga, jer dok je došao do vas prošao je veliki broj problema i muka i naučio da se sa njima izbori. Ne osuđujte i ne ispitujte njegovu prošlost, jer to ne možete promeniti i nemojte pokušavati njega da menjate.
Uživajte u sadašnjem trenutku i dopustite mu da oplemeni vašu vezu.

Radmila Stolić

Be the first to comment

Ostavite komentar