Saopštenje Narodnog radničkog pokreta

Predsednik Narodnog radničkog pokreta,
B e o g r a d 01.12.2017

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Poštovani prijatelji, braćo i sestre, građani Srbije

Kandidaturom g-dina Saše Mirkovića, za gradonačelnika Beograda, građani Srbije su postavili mnoga pitanja kojima žele da se bolje upoznaju sa nama i našom politikom. Mislim da smo građanima dužni da u najkraćem objasnimo ŠTA IH OČEKUJE ukoliko NAMA DAJU SVOJ GLAS.

Narodni radnički pokret
– SVIM GRAĐANIMA NAŠE ZEMLJE koji su DIVLJIM I NEZAKONITIM „PRIVATIZACIJAMA“ privrednih preduzeća, UNIŠTAVANJEM DOMAĆIH BANAKA i ostalim SUROVIM posledicama „evropskog puta“ ostali BEZ ZAPOSLENJA država će pod našim RUKOVODSTVOM uvesti SPECIJALNI STATUS. ZAMRZNUĆE IM SE SVE OBAVEZE PREMA DRŽAVI sve dok im se ne obezbedi ZAPOSLENJE. Ova lica neće morati da plaćaju POREZ, STANARINU, KOMUNALNE USLUGE STRUJU, VODU i bilo kakve vrste ŠKOLARINA ILI MEDICINSKIH USLUGA, kao ni JAVNI GRADSKI PREVOZ. SVA IZVRŠENJA kojima je OVOM SLOJU GRAĐANA oduzeta imovina, a naročito ako je to urađeno PO CENAMA KOJE NE ODGOVARAJU TRŽIŠNIM biće VRAĆENA.

– Ugalj za ogrev će OVAJ SLOJ GRAĐANA dobiti besplatno. U SRBIJI, koja je najbogatija ugljem u Evropi NEĆE PLJAČKA OVOG ENERGENTA biti vršena NA OČIGLED GRAĐANA KOJI SE SMRZAVAJU.

– Korupcija će biti odmah iskorenjena. Kada vratite STRUČNOST I KADA OTKLONITE NEGATIVAN UTICAJ I PRITISAK NA državne organe koji se profesionalne bave BORBOM PROTIV KRIMINALA I KADA ZAKON VAŽI JEDNAKO ZA SVE. I za Vučića i za Dačića i za Vas KORUPCIJA NESTANE KAO DA JE NIKADA NIJE NI BILO.

– Zakon o radu, kojim su GRAĐANI SRBIJE izjednačini SA ŽIVOTINJAMA U ZOLOŠKOM VRTU grada TIRANE u državi ALBANIJI će se ODMAH STAVITI VAN SNAGE. ZAKON O RADU koji će biti donet, IZJEDNAČIĆE SE SA TAKVIM ZAKONIMA koji važe u UREĐENIM državama koje imaju snažnu privredu.

– ŠKOLAMA ĆEMO VRATITI UGLED i ukinuti zakone KOJI SU DOVELI DO TEŠKOG PONIŽAVANJA I UČENIKA I NJIHOVIH UČITELJA, NASTAVNIKA I PROFESORA.

– U SVIM JAVNIM PREDUZEĆIMA i državnim INSTITUCIMA i MINISTARSTVIMA ćemo PREISPITATI, kako je došlo do zaposlenja u ovim organizacijama. Kakva je sistematizacija i da li je bilo PARTIJSKOG, „BURAZERSKOG“ ili bilo kakvog neprincipijelnog i nedomaćinskog odnosa prilikom zaposlenja. SVE NEPRIVALNOSTI ĆE BITI OTKLONJENJE javnim konkursom KOJI ĆE VAŽITI ZA SVA RADNA MESTA.

– Preispitaćemo rad PARKING SERVISA, BUS PLUSA i sličnih preduzeća, i građanima Srbije dostaviti informaciju koliko novca ovo preduzeće zarađuje,ko im je odobrio korišćenje JAVNIH GRADSKIH POVRŠINA, pod kojim uslovima I ODMAH OTKLONITI SVE ŠTO SE KOSI SA ZAKONOM I INTERESIMA GRAĐANA SRBIJE.

– Otklonićemo sve NEPRAVILNOSTI U RADU KOMUNALNIH PREDUZEĆA. Na primer moraće građanima Srbije da objasne KAKO JE MOGUĆE DA GROBNICA KOŠTA I DO 100 000 evra i da odgovore na MNOGA SLIČNA PITANJA.

– GRAĐANI SRBIJE će se o STATUSU KOSOVA, ULASKU U EVROPSKU UNIJU I BILO KAKVIM PITANJIMA O NATO-u IZJASNITI REFERENDUMOM. A tek nakon ŠTO GRAĐANI daju svoje mišljenje, NA OSNOVU TOG MIŠLJENJA će se USKLADITI POLITIKA prema ovim ključnim pitanjima.

PRE SVEGA ĆEMO RESPEKTOVATI REZOLUCIJU UN 1244, koju je okupator zabranio u Srbiji.
MNOGO je pitanja i mnogo odgovora, ali ćemo se za sada ovde zaustaviti. Ovo smo bili DUŽNI da Vam kažemo imajući u vidu ogroman broj pitanja koja su nam postavljena i gledajući KAKO SE AKTUELNA VLAST PONAŠA PREMA SRBIJI, prema GRAĐANIMA REPUBLIKE, PREMA USTAVU I ZAKONIMA OVE ZEMLJE.

IMATE PRAVO IZBORA…

Hvala,