PELO CUBANO – SVETSKI LIDER U BORBI PROTIV ĆELAVOSTI!

PELO CUBANO – LIDER U BORBI PROTIV ĆELAVOSTI!

Normalizuje prirodni rast kose kod osoba koje imaju problema sa opadanjem kose, seborejom i peruti.

Normalizuje i eliminiše uzroke poremećaja ciklusa rasta kose kod osoba koje imaju problema sa opadanjem kose. Oživljava ćelije kože glave, folikula kose i stimuliše biosintezu proteina. Normalizuje neumereno lučenje enzima sebuma i sprečava stvaranje peruti.

Blagotvorno dejstvo bioaoktivnih komponenti u kombinaciji sa srebro-zeolitom čini da proizvod deluje preventivno, ali i poboljšava već zatečeno stanje.

Sastav:

Aminokiseline iz kubanskih biljaka: metionin, izoleucin/leucin, arginin, cistin, histidin, lizin, fenilalanin, tirozin,  treonin i prolin, srebro-zeolit.

Metionin ili α-amino γ-metil tiobuterna kiselina  je  esencijalna aminokiselina.
Metionin je neophodan za stvaranje kolagena koji se nalazi u koži, kosi, noktima i vezivnom tkivu. U kombinaciji sa B kompleksom, metionin može da ima umirujući efekat na organizam.

Izoleucin je aminokiselina koja je najpoznazija po sposobnosti da poveća energiju i koncentraciju, utiče na mišićno tkivo, sprečava zgrušavanje krvi na mestu povrede.

Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva.

L-arginin je aminokiselina, koju unosimo putem ishrane i neophodna je za stvaranje proteina.

Upotreba L-arginina je potvrđeno efikasna kod:

Poboljšanje oporavka i regenarcije. L-arginin se koristi sa brojnim lekovima za različita oboljenja, npr. koristi se sa ibuprofenom (Brufenom) za migrenske glavobolje, sa konvencionalnom hemoterapijom u terapiji raka dojke, za brže zarastanje rana, saniranje infekcija i smanjenje vremena oporavka posle operacije. 

Cistin je stabilan oblik amino-kiseline cisteina. Cistin takođe može biti od pomoći organizmu a štiti ga od drugih štetnih metala kao i razornih slobodnih radikala koji nastaju prilikom pušenja i pijenja. Važan je za sintezu keratina- proteina koji se nalazi u koži, kosi i noktima.  Ima važnu ulogu u metabolizmu energije i sintezi masnih kiselina.

Histidin je aminokiselina koja se koristi za razvoj i održavanje zdravog tkiva u svim delovima tela. Obezbeđuje prenos poruka od mozga do drugih delova tela. Histidin se koristi za jačanje imuniteta i kod alergija.

Lizin je esencijalna amino kiselina koja je dobro poznata po svojim antivirusnim osobinama. Lizin je potreban i za proizvodnju hormona, rast i održavanje kostiju kod dece i odraslih. Utiče na formiranje kolagena u koži i kosi, kao i proteina u mišiću, ubrzava oporavak od spotskih povreda, kao i oporavak nakon hirurške intervencije.

Fenilalanin je esencijalna aminokiselina što znači da je telo treba, ali ne može samo proizvesti pa je treba unositi hranom. Telo ga pretvara u tirozin, drugu aminokiselinu potrebnu za izgradnju proteina, spojeva potrebnih mozgu (L-dopa, epinefrin i norepinefrin) i tiroidnih hormona.  

Tirozin je po svom sastavu jedna od brojnih aminokiselina.  U telu tirozin može biti sintetisan od aminokiseline fenilalanina. Zajedno igraju veoma važnu ulogu u stvaranju tiroidnog hormona, adrenalina i noradrenalina.

Telo takođe koristi L-tirozin za stvaranje drugih neurotransmitera poput serotonina i dopamina. Serotonin se proizvodi u mozgu i važan je za regulaciju sna, krvnog pritiska, osećaja boli i opšteg raspoloženja.

Treonin je esencijalna  aminokiselina koja održava ravnotežu proteina u organizmu i podstiče normalan rast i razvoj kostiju, jača zubnu gleđ. Utiče na rad jetre,centralnog nervnog sistema,kardivaskularnog sistema I imunloškog sistema.

Treonin je potreban u izgradnju glicina I serina (dve aminokiseline koje su neophodne za izgradnju kolagena, elastina u mišićnom tkivu). Treonin ubzava zarastanje rana i pomaže regeneraciji.                                    

Prolin spada u grupu neesencijalnih aminokiselina. Aminokiseline su neophodne svakoj ćeliji u našem organizmu. Kao gradivni sastojak proteina, potrebne su za izgradnju i obnavljanje mišićnog tkiva, organa, kože, ligamenata, tetiva, noktiju i kose. Takođe, prolin je poznat po pozitivnom dejstvu na oporavak vezivnog tkiva.

Srebro zeolit se nalazi u obliku sićušnih čestica pozitivno nabijenih jona srebra raspršenih u vodi.
Ima svojstva poput prirodnog antibiotika. Kod problema sa kožom, na primer seboreje, gljivica i infekcije, treba ga nanositi direktno na kožu, najbolje sprejom.

Zeolit je koristan i kao antioksidans, jer sprečava negativno dejstvo slobodnih radikala na ćelije. Sposoban je očistiti telo od: radioaktivnih supstanci, kancerogenih supstanci, alfatoksina, herbicida, pesticida, gljivica, plesni, alkohola i nikotina.

Kontraindikacije:

Nema kontraindikacija.

Aminokiseline su neophodne svakoj ćeliji u našem organizmu. 

Pelo Cubano je prirodno sredstvo koje ne izaziva nikakve reakcije na koži, očima, ili u ustima.  Ne sadrži alkohol.

Način upotrebe:

Kod opadanja kose 4-5 puta u toku dana losion temeljno utrljati u kožu glave I ostaviti da se osuši prirodnim putem (bez upotrebe fena). Može da se nanosi i na mokru i na suvu kosu. Kod seboreje i peruti losion nanositi 1 do 3 puta dnevno do potpunog nestanka.

 

Be the first to comment

Ostavite komentar