„Ispod brda“ – Ekološka kuća-pećina (VIDEO)

„Ispod brda“ je neverovatna ekološka kuća,tačnije ekološka pećina-kuća sagrađena u brežuljku na Waikato (Novi Zeland) farmi. Kuća je izgrađena da liči na pećinu. Bez struje u kući, kamen, drvo i ruralne karakteristike učiniće da se osećate kao da ste zakoračili u prošlost.

Eko kuća - Ispod brda 5

Sve je ovde znalački izrađeno od kvalitetnih prirodnih materijala. Krajnji rezultat je lep, ugodan dom koji je ispunjen rustikalnim šarmom. Okrugli sto u središtu kuće stvara fantastičan prostor za zabavu i druženje.

Eko kuća - Ispod brda 1

Čvrst pod od zemlje daje još više potreban karakter kući, a istovremeno je potpuno funkcionalan. U ormaru sve je izrađeno u etnostilu.

Eko kuća - Ispod brda 2

U hladnim noćima topla vatra postaje fokus doma. Služi ne samo za grejanje prostora nego i kao peć na kojoj se sprema hrana i greje voda za kuću.

Eko kuća - Ispod brda 3

Spavaća soba je posebno lepa. Krevet je neobičnog oblika, ali predivan je i ugodan. Svetlarnik iznad kreveta je deo iz starog automobila (vetrobran) koji omogućuje gledanje zvezda iznad vas noću.

Eko kuća - Ispod brda 4

Pećina se nalazi u jednom od najlepših prirodnih ambijenata s neverovatnim vrtovima i spektakularnim ribnjakom u sredini. U okolini se nalazi farma goveda, a čak i lame često dolaze da posete pećinu-kuću.

„Ispod brda“ je realizovan san Grahama Hannaha, koji je izgradio ovu neverovatnu pećinu-kuću kao utočište za svoju porodicu. Zemljište je sada u vlasništvu njegove kćerke. Ova kuća izdaje se turistima na noćenje uz prateći doručak.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-lW4Yux-lzo]